23/06 Schrijfworkshop: Groots schrijven over kleine dingen

We zetten samen ons zintuigen open. We proeven, we ruiken, we voelen, we luisteren. Pas daarna kijken we. En we zullen zien: onze zinnen dansen. En de lezer? Die wordt ongegeneerd mee de dansvloer op getrokken.

Groots schrijven over kleine dingen, hoe doe je dat? Hoe zorg je ervoor dat je teksten de lezer meeslepen zonder dat je het over al te spectaculaire dingen moet hebben? Schrijfdocente Sylvie Marie geeft je vier uur lang schrijfopdrachten en persoonlijke feedback op je teksten. 

De vorige schrijfworkshop met Sylvie Marie was een groot succes en daarom zetten we het opnieuw op de agenda.

Docente Sylvie Marie is schrijver en schrijfdocent. Zij begeleidt wekelijks de cursus Schrijver in de academies van Gent, Tielt en Ieper. In 2009 debuteerde ze met de dichtbundel ‘Zonder’ bij Vrijdag/Podium. Bij dezelfde uitgeverijen volgde in 2011 ‘Toen je me ten huwelijk vroeg’ dat genomineerd werd voor de Herman de Coninckprijs, de JC Bloemprijs en de Eline van Haarenprijs. Haar derde bundel ‘Altijd een raam’ kwam er in 2014. Deze werd bekroond met de Prijs Letterkunde van de provincie Oost-Vlaanderen. Recent verscheen ‘Houdingen’ die positieve reacties oogst. Qua proza verscheen in 2013 ‘Speler X’, een voetbalroman waarvan ze co-auteur is.

Praktische informatie 

Schrijf je in voor deze workshop door het invulformulier in te vullen (onder de knop: SCHRIJF JE HIER IN) mét vermelding “workshop 23 juni”. Je inschrijving is definitief na betaling van de workshop.

We werken in een kleine groep van max. 9 personen, daarom is het belangrijk dat je je inschrijving snel bevestigd door de betaling. Na betaling is annuleren niet meer mogelijk. De workshop wordt geannuleerd als er minder dan 6 deelnemers zijn.

 

Foto: Nadine Ancher