3/11 Schrijfworkshop: zinnen en zintuigen

In deze schrijfworkshop kijkt Katrijn Van Bouwel met jullie hoe het betrekken van zintuigen de lees- én schrijfervaring uitdiept. Met enkele oefeningen, naast en op het blad, brengen we scènes tot leven. Kleur, emotie en actie: hoe ontstaat de perfecte mix, zodat een lezer zich aangesproken voelt? Van kippenvel tot madeleinekoekjes, drie uur lang laten we onze literatuur niet enkel het hoofd of het hart prikkelen, maar ook de rest van ons lichaam – en dat van je lezers. 

Katrijn Van Bouwel:

Ik hou van woorden. Ik hou zoveel van woorden dat het daden worden. Als ik lees beginnen niet enkel de personages, maar ook ikzelf te leven. Omdat ik niet alleen met mijn ogen, maar ook met mijn neus, oren, mond, huid en haar lees, laat ik mijn zinnen graag strelen door die van anderen. Geef mij dus maar een bloemrijke taal, waar ik uit kan plukken, of mee kan bakken. Verhalen waar ik het hoofd niet over moet breken, maar waar mijn hart juist van breekt. Dingen die me grijpen, zonder dat ik ze hoef te begrijpen. De schoonste stukken combineren hoofd en lijf. Doen mijn zintuigen rond de tekst krullen om ze gretig door al mijn poriën naar binnen te slepen, om daar een spoor van vernieling of troost te trekken, weerhaken in mijn hart te plaatsen en mijn ziel overhoop te halen. Om tot slot in mijn hoofd waarheid te zaaien, inzicht, kennis, begrip en vooral: hoop.  

 
Katrijn Van Bouwel is schrijver en improvisatie actrice. Ze debuteerde met de goed onthaalde roman ‘De muze en het meisje’ (Prometheus) en schreef voor o.a. Knack Weekend, Radio 1 en Charlie magazine.
 

De Kwekerij Grimbergen

We werken in een kleine groep van max. 8 personen zo kan je optimaal genieten van feedback en input van de docent. De workshop kan geannuleerd worden als er te weinig deelnemers zijn. 

 

Inschrijven

Inschrijven via info@dekwekerijgrimbergen.be of door het invulformulier in te vullen (onder de knop: SCHRIJF JE HIER IN) mét vermelding van schrijfworkshop Zintuigen. 

 

Dank aan Schrijvenonline en Creatief Schrijven om deze workshop mee bekend te maken. 

 
Copyright foto: Carmen De Vos.